Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2023 - 2024

Slide background

Slide background

milnits

Sarazad i Les mil i una nits

Considerat com el conte dels contes, els relats de Les mil i una nits que narra la princesa Sarazad són un conjunt d’històries d’aventures fantàstiques de diferents orígens (hindú, persa, egipci, etc.), considerades una obra literària extraordinària. “Aladí i la llàntia meravellosa”, “Alí Babà i els quaranta lladres” i “Simbad el mariner”, entre d’altres, seran el fil conductor d’una activitat que ajudarà a valorar el patrimoni andalusí que exposa el Museu de Lleida.

L’aula didàctica es transformarà en una llar andalusina, on es durà a terme una activitat que estimularà tots els nostres sentits, amb el propòsit d’evocar aquest moment històric a través de la música, les aromes de perfums i espècies, una taula de llum, l’observació de constel·lacions i la literatura.

S’ofereix complementar l’itinerari educatiu amb una reserva d’espai per a lectura a la Biblioteca Pública. Es posarà a disposició dels centres una selecció de lectures vinculades a diferents temàtiques relacionades amb els contes de Les mil i una nits. La dinamització de l’activitat anirà a càrrec del personal docent responsable del grup. Cal especificar-ho en el moment de la reserva.

Durada de l’activitat: 1 h 30 min
Durada de l’itinerari + ruta per la ciutat: 2 h 30 min
Dates: del 19 de setembre de 2023 al 14 de gener de 2024
Preu de l’activitat: 30 € per grup classe
Horari: de dimarts a divendres, de 10 a 14 h
Nivells educatius: educació infantil i educació primària.

Dossier del mestre/a:
Dinàmica de l’activitat per Educació Infantil i C.I. i C.M. de primària (PDF)
Dinàmica de l’activitat per C.SUP. de primària i Secundària (PDF)
Presentació introductòria a la visita: INTROVISITA (PDF)