Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2023 - 2024

Slide background

Slide background

museudelleida09

El museu

El Museu de Lleida és una institució al servei del territori i dels seus habitants, creada mitjançant un conveni signat l’1 d’agost del 1997 en forma de consorci institucional, integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i el Bisbat de Lleida. El Consorci neix a partir de l’adscripció de les dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868; i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. El museu integra, a més, les col·leccions aportades pel Capítol de la Catedral de Lleida, i alguns dipòsits puntuals del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La nova seu del Museu de Lleida, construïda als terrenys de l’antiga Llar de Sant Josep, és obra de l’arquitecte Joan Rodon i integra part de l’antiga Casa de la Misericòrdia. Aprofita també l’antiga església del convent dels carmelites descalços, un temple de començaments del segle XVII, ampliat i redecorat al llarg del temps, afegint-lo al discurs museogràfic i fent-lo partícip del nou projecte.

L’exposició permanent reuneix gairebé 1000 objectes – restes arqueològiques, pintura, escultura, arts de l’objecte, tapissos, indumentària, mobiliari i numismàtica- que acompanyen al visitant en un recorregut per la història i el patrimoni d’un ampli territori que té la ciutat de Lleida com a capital natural, abastant també els límits de l’antiga diòcesi lleidatana des de l’època prehistòrica fins al segle XX. Així doncs, el Museu de Lleida mostra la seva voluntat de convertir-se en el referent patrimonial del territori lleidatà.