Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2022 - 2023

Slide background

Slide background

imagourbisdestacat

Imago Urbis. La Lleida del segle XVI

Sala d’exposicions temporals

Del 25 de febrer al 12 de juny de 2022

L’exposició “Imago Urbis. La Lleida del segle XVI” ens mostra la imatge d’una ciutat esplendorosa, viva i activa, que ha tancat el cicle de la ciutat medieval i just abans de la transformació deguda als conflictes bèl·lics internacionals dels segles XVII i XVIII, que portaran la ciutat a un col·lapse del qual no es recuperarà fins gairebé 200 anys després. La Lleida del segle XVI supera els 6.000 habitants, amb una ocupació del sòl urbà molt intensa, i té una important activitat comercial, no només amb els territoris adjacents, sinó també amb Flandes o Itàlia. Amb una destacada zona agrària i industrial, Lleida és la quarta ciutat més poblada de la Corona d’Aragó.

La mostra, comissariada per les conservadores del Museu de Lleida, Esther Balasch i Carmen Berlabé, exposa la reproducció a gran escala d’un important document, conservat a la Biblioteca Nacional d’Àustria: un dibuix de la ciutat de Lleida, realitzat per Antoon van den Wijngaerde el 1563, per encàrrec del llavors rei d’Espanya, Felip II, i que dona la idea de la importància de la ciutat en aquell moment. A més, s’exposarà per primera vegada el conjunt sencer de l’anomenat tern del papa Calixt III i un Eccehomo procedent del convent dels agustins de Cappont.

L’exposició compta, a més, amb préstecs de la Paeria de Lleida, l’Arxiu Arqueològic de Lleida, la Biblioteca Pública de Lleida i el Museu del Disseny de Barcelona

Nota de premsa (pdf)

Fotos: Santi Iglesias

FOTO SANTI IGLESIAS

FOTO SANTI IGLESIAS

FOTO SANTI IGLESIAS

FOTO SANTI IGLESIASFOTO SANTI IGLESIAS