Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2020 - 2021

Slide background

Slide background

imatgescreure

Imatges per creure. Del gravat a Instagram.

En el marc de l’exposició Imatges per creure. Catòlics i protestants a Europa i Catalunya, segles XVI-XVIII, el Museu de Lleida proposa una visita guiada dinamitzada que permetrà conèixer un moment fonamental de la història.

En una Europa sacsejada per les guerres de religió i les rivalitats d’índole confessional, catòlics i protestants van esdevenir dues cultures religioses que semblaven pràcticament irreconciliables, i la irrupció de la impremta va facilitar la ràpida propagació tant de les tesis protestants com de les de la reacció catòlica. Catalunya es féu ressò dels canvis religiosos i artístics del moment, i s’adaptà a les iniciatives que altres ciutats iniciaren.

L’activitat consisteix en una visita guiada dinamitzada que posa en valor conceptes com el Concili de Trento, la impremta i el gravat com a instruments de comunicació de les idees del moment, la seva influència en l’art, els conflictes bèl·lics, el paper que va jugar la inquisició, i sobre tot, l’impacte que va tenir sobre la societat del moment. L’activitat també situarà el moment històric a les terres de Lleida i de quina manera van influir els aspectes esmentats. També s’establiran connexions amb l’actualitat explicant com, al segle XXI, les xarxes socials han agafat el relleu de la impremta en la divulgació de les idees mitjançant la divulgació d’imatges.

Durada de l’activitat: 90 minuts.
Nivells educatius: secundària i educació per adults.
Preu de l’activitat: 30€ grup classe.
Horaris: dimarts, dimecres i dijous de 10h a 14h y de 16h a 18h. Divendres de 10 a 14h.
Dates: del 22 de gener al 28 d’abril de 2019.

Materials didàctics
Proposta educativa de l’exposició abans, durant i després de la visita