Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2018 - 2019

Slide background

Slide background

imatgescreure

Imatges per creure

En el marc de l’exposició Imatges per creure. Catòlics i protestants a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII, el Museu de Lleida proposa una visita guiada dinamitzada que permetrà conèixer un moment fonamental de la història.

En una Europa sacsejada per les guerres de religió i les rivalitats d’índole confessional, catòlics i protestants van esdevenir dues cultures religioses que semblaven pràcticament irreconciliables, i la irrupció de la impremta va facilitar la ràpida propagació tant de les tesis protestants com de les de la reacció catòlica. Catalunya es féu ressò dels canvis religiosos i artístics del moment, i s’adaptà a les iniciatives que altres ciutats iniciaren.

L’activitat consisteix en una visita guiada dinamitzada que posa en valor conceptes com el Concili de Trento, la impremta i el gravat com a instruments de comunicació de les idees del moment, la seva influència en l’art, els conflictes bèl·lics, el paper que va jugar la inquisició, i sobre tot, l’impacte que va tenir sobre la societat del moment. L’activitat també situarà el moment històric a les terres de Lleida i de quina manera van influir els aspectes esmentats.

Durada de l’activitat: 90 minuts.
Nivells educatius: secundària i educació per adults.
Preu de l’activitat: 30€ grup classe.
Horaris: dimarts, dimecres i dijous de 10h a 14h y de 16h a 18h. Divendres de 10 a 14h.
Dates: primer trimestre de 2019.