Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2019 - 2020

Slide background

Slide background

ramonllulldins

Inauguració de “Ramon Llull i l’encontre entre cultures”

El proper dimecres 7 de setembre, el Museu de Lleida inaugura l’exposició Ramon Llull i l’encontre entre cultures. Raimundus, christianus, arabicus, una producció de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, filòsof, escriptor i intel·lectual universal de la cultura catalana. La mostra s’inclou en els actes de l’Espai Cultura 2016, una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida.

L’exposició fa un recorregut per la vida i l’obra del pensador mallorquí Ramon Llull i està dividida en 10 àmbits que parlen del context mediterrani medieval en què va viure Llull, passant per la informació sobre el propi personatge, fent un recorregut pel seu projecte missional, intel·lectual i polític, per acabar mostrant la increïble difusió que Ramon Llull ha tingut a Europa des de la seva mort.

La singularitat de l’exposició del Museu de Lleida és el conjunt d’objectes que s’hi mostraran, entre els quals destaquen l’única còpia coneguda del testament de Ramon Llull, que mai abans ha estat exposada; o el Reliquiari del Sant Drap, la relíquia més important que mai hi ha hagut a Lleida, a més d’altres objectes (fins a una quarantena), que complementaran els diferents àmbits de la mostra.

Descarregar la invitació