Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2020 - 2021

Slide background

Slide background

edudestacat

El Museu de Lleida adapta el seu programa didàctic a l’actual situació de pandèmia per la Covid-19

El Museu de Lleida ha adaptat el programa didàctic del curs 2020-2021 a l’actual situació sanitària de pandèmia per la Covid-19 sense que això afecti l’acció educativa que es desenvolupa al museu. Entre les novetats hi ha l’increment i potenciació dels itineraris que inclouen rutes pels carrers de la ciutat, així com la creació de productes audiovisuals i l’apropament en línia a les escoles i instituts.


El programa ofereix quatre itineraris que combinen la visita presencial amb una ruta pels carrers de Lleida: “Quan érem romans”, “Camí de Sant Jaume”, “Les tres cultures a la Lleida medieval” i “Descobrim la Lleida del Barroc”. Pel que fa a l’experiència presencial, s’han adoptat les mesures recomanades pel Departament d’Educació per als grups classe: només s’acull un grup classe per dia que, al seu torn, es divideix en dos per poder mantenir la distància preceptiva; cada un dels dos grups disposa d’un educador; s’habiliten lavabos d’ús exclusiu per als grups escolars i tot el material que s’utilitza es desinfecta un cop acabada l’activitat.

De la seva banda, s’estan creant materials audiovisuals en què sis personatges històrics ens apropen al llegat dels nostres avantpassats, mitjançant unes càpsules interpretades per actrius i actors professionals i ambientades al Museu de Lleida i al territori que s’explica al discurs museològic. Aquestes càpsules històriques estaran disponibles al canal Youtube del museu a partir del 2021.

Per últim, els educadors del museu podran realitzar alguns dels itineraris didàctics de forma online per a les escoles i instituts que no puguin assistir presencialment al museu o, en altres casos, acudir ells de forma presencials als centres educatius.

Públic escolar

Pel que fa al públic escolar del curs 2019-2020 ha estat de 2.415 persones. Cal destacar que a partir del 13 de març, data en què va tancar el museu pel confinament del país, i fins al final del curs, cap grup escolar va poder accedir a les activitats didàctiques del museu, ja que els centres educatius també estaven tancats. Si comparem amb el curs anterior (2018-2019), el total de públic escolar del museu va ser de 4.608 persones. És a dir, el curs 2019-2020 s’han perdut més de 2.000 visitants escolars, gairebé la meitat.

Descarregar programa educatiu (pdf català)

 

eduweb