Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2024 - 2025

Slide background

Exposició "Una altra història"

Slide background

museudelleida02

SAM

El Museu de Lleida acull el Servei d’Atenció als Museus (SAM), un organisme que té la missió d’assessorar i donar suport tècnic als museus registrats ubicats al seu àmbit territorial. Es tracta del primer SAM inaugurat d’acord al Pla de Museus de Catalunya —abans només existia el de Girona, i ara també el de les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran— i donarà suport a les comarques del Segrià, les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra. El SAM disposa de gairebé 1.000 metres quadrats repartits entre sales de reserva, àrees tècniques i laboratori.
Les funcions que el SAM ha de desenvolupar, definides pel Departament de Cultura, són les següents:

  • Oferir assessorament i suport tècnic als museus de l’àmbit territorial del Pla de Lleida.
  • Conservar, documentar i facilitar l’estudi de les obres d’art, així com dels materials procedents d’intervencions arqueològiques, dipositats a les seves instal·lacions, d’acord amb la normativa vigent.

Les actuacions del SAM es desenvolupen a partir dels programes de treball anual establerts des del Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya, de la coordinació entre tots els SAM existents i de l’atenció a les demandes dels museus registrats del Pla de Lleida.