Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2023 - 2024

Slide background

Slide background

destacada

Art Primer. Artistes de la prehistòria

Sala d’exposicions temporals

Del 25 de setembre de 2021 al 9 de gener de 2022

L’exposició “Art Primer. Artistes de la prehistòria” és una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), adaptada per a la itinerància amb el suport de l’Arqueoxarxa, i el Museu de Lleida. La mostra aborda el tema dels orígens de l’art, fent un èmfasi especial en l’aparició i les característiques de l’art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques prehistòriques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, ara fa més de 7.000 anys.

La mostra presenta per primera vegada fragments de les pintures rupestres procedents de la Roca dels Moros del barranc de Calapatà (Teruel), dels fons del MAC, acabats de restaurar. Així mateix, també per primer cop, s’exposen altres dos grans fragments de pintures rupestres, d’època neolítica, aquests procedents de l’Abric del barranc de Sant Jaume de la Granja d’Escarp.

L’exposició suposa la consolidació del projecte del conveni entre els dos museus, pel que fa a la producció i difusió de grans exposicions d’interès nacional, com “Art primer”, o com la mostra “La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber”, organitzada conjuntament pel Museu de Lleida, la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida, que es va poder veure a Lleida del 19 de maig al 31 de juliol de 2016, i al MAC entre el 9 de febrer i el 30 d’abril de 2017.

Nota de premsa

Activitats (pdf)

Fotos: Santi Iglesias

1

2

3

4

5