Aquest dijous 24 d’octubre se celebraran les Nits Gastronòmiques del Museu de Lleida que, aprofitant l’exposició “Una altra història”, oferiran un recorregut pels diferents moments històrics de l’antic Convent del Roser, seu de l’actual Parador, prenent l’edifici com a ‘objecte’ que ens parla de diferents històries.
El menú de les Nits ha estat dissenyat pel xef del Parador de Lleida, Mario Rojo. L’àpat serà dinamitzat per Alba Gràcia, presentadora del programa homònim de TV3 i directora del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges.
La Nit començarà amb una breu visita comentada a l’exposició “Una altra història”, que es pot visitar al Museu de Lleida fins al 17 de novembre, i que presenta gairebé un centenar d’objectes quotidians que expliquen les històries personals que hi ha darrere de cadascun d’ells. Tots ells configuren un mosaic que presenta la història del nostre país dels darrers cent anys.
Seguidament, hi haurà un sopar al Parador de Lleida, on diferents persones explicaran el seu vincle amb l’edifici del Roser i repassaran la seva història com a convent, Estudi General, Museu, Escola de Belles Arts i Parador.
El menú degustació que ha dissenyat el xef del Parador, Mario Rojo, oferirà com aperitius una crema de bolets, amb fals carbó, sorra de pebre i patata per rememorar el ressorgiment de les cendres al segle XVIII, moment en què l’antic convent de Predicadors renaixerà en un nou convent dominic; i uns bunyols d’enciam a la romana, recordant el retorn de l’Estudi General al segle XX. Com a entrant, un conill amb suc a la lleidatana portarà a la memòria la conversió del Roser en Museu d’Antiguitats i Morera. El plat principal, la interpretació del Parador del tradicional bacallà bosquerol, reviurà la implantació en l’immoble, el segle passat, d’una Escola de Belles Arts. Per últim, les postres, una mousse de dàtil, amb esferes de mel, teula de llimona confitada en oli, gelat d’ametlla i salsa de figues, que seran l’exponent de la seva conversió en Parador i la seva etapa com a allotjament turístic en un barri divers i multicultural del segle XXI.
El menú inclou vins de la D.O. Costers del Segre, pa i aigua, i té un preu de 45 euros per persona. Les places són limitades i cal reserva prèvia a https://bit.ly/nitsgastronomiques