En aquesta ocasió, les nits, que tindran lloc els dies 21 i 22 de maig, estan dedicades a la cuina de les mil i una nits i a descobrir la gastronomia d’un dels moments més apassionants de la nostra història: la Larida andalusí.
La cinquena edició proposa un maridatge entre el patrimoni andalusí de Lleida i una de les cuines més sofisticades del món. L’activitat començarà a les restes de la muralla medieval andalusina, al carrer Anselm Clavé 47, que podrem visitar gràcies a la complicitat de Turisme de Lleida. Des d’allà, es farà una ruta per la Madina Larida dels segles IX i X, que finalitzarà a l’àmbit expositiu de l’Àndalus del Museu de Lleida.
Un cop acabada la ruta, es farà un sopar al Cafè del Museu amb un menú format per plats originaris de diferents països de l’Orient Pròxim i el Magreb. El sopar estarà dinamitzat pel crític gastronòmic Rafa Gimena i pel cuiner Omar Charah.
Amb les places pràcticament exhaurides, les Nits Gastronòmiques del Museu de Lleida han esdevingut una de les activitats amb més èxit de convocatòria al llarg dels cinc anys que fa que se celebren. L’any 2011 es van dedicar a la cuina medieval catalana, de la mà del prestigiós cuiner lleidatà Josep Lladonosa; la segona edició va estar centrada en la cuina del Renaixement; la tercera es va dedicar a la cuina preromana i l’any passat a la cuina jueva.