Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2020 - 2021

Slide background

Slide background

ban_bruixes

Una història de bruixeria

Qui eren les bruixes? Eren bones o dolentes? Per què s’utilitzaven amulets? Qui era el Boc de Biterna? La proposta educativa vinculada a l’exposició temporal “Se’n parlave i n’hi havie” dona resposta a aquestes preguntes i introdueix altres aspectes vinculats al fenomen de la bruixeria al Pirineu i a les Terres de Ponent.

La “fama de bruixa” s’heretava per via materna i mentre que al Pirineu la cacera de bruixes era recurrent, a les comarques de la Plana de Lleida era puntual. L’exposició combina dues vessants: la històrica i l’etnològica. Així, per exemple, s’hi mostren documents històrics i il·lustracions, i s’hi poden escoltar diferents àudios, entre els quals els de persones que han viscut el fenomen de la bruixeria en primera persona. També s’hi poden trobar objectes que s’han utilitzat per protegir-se, com ara cremalls i amulets, entre d’altres.

La proposta educativa està adreçada principalment al cicle superior de primària i secundària, i disposa de materials didàctics de suport que ajuden a dinamitzar la visita.

Dates: del 5 de desembre de 2019 al 2 de febrer de 2020
Durada: 75 min
Horaris: de dimarts a divendres de 10 h a 14 h
Preu: 30 €

Materials didàctics:

Dossier adreçat al professorat (PDF)
Maleta didàctica (PDF)