Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2018 - 2019

Slide background

Slide background

carmemdldestacat

Presentació del llibre “Del Museu Diocesà al Museu de Lleida”, de Carmen Berlabé

El proper dijous 15 de febrer es presentarà al Museu de Lleida el llibre Del Museu Diocesà al Museu de Lleida, de Carmen Berlabé, i editat per Pagès editors. El llibre és l’actualització de la tesi doctoral “El Museu Diocesà de Lleida. La seva formació i la legitimitat del seu patrimoni artístic”, que va ser defensada a la Universitat Abat Oliba el novembre de 2009, on va obtenir la màxima qualificació. L’obra pretén mostrar la història i vicissituds del Museu Diocesà de Lleida: la seva fundació per part del bisbe Josep Meseguer, en el context de les directrius vaticanes, les conseqüències de l’estroncament a causa de la Guerra Civil i els anys de postguerra i l’embranzida de les institucions amb la creació d’un nou ens museístic, el Museu de Lleida, on s’adscriu tota la col·lecció diocesana.

Carmen Berlabé Jové, conservadora del Museu de Lleida, és doctora en Ciències Jurídiques i Polítiques (àrea d’Història de l’Art) per la Universitat Abat Oliba, llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, llicenciada en història de l’art per la Universitat de Lleida, màster en Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Museografia interactiva i entorns de participació per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut també els títols de postgrau de Conservació preventiva de patrimoni per la Universitat Autònoma de Barcelona i d’Estratègies i recursos en Museografia Interactiva per la Universitat de Barcelona. Treballa al Museu de Lleida des de l’any 1998. Ha treballat també de professora associada d’universitat i ha exercit de gestora administrativa, atès que disposa també d’aquesta titulació.

Berlabé és especialista en la història del conflicte entre els bisbats de Lleida i de Barbastre-Montsó per la propietat dels objectes artístics procedents de la Franja i dels béns procedents del monestir de Sixena, havent format part de l’equip jurídic encarregat de la defensa d’aquests béns.

Descarregar el targetó (pdf)

Del Museu Diocesa Lleidaok