Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2023 - 2024

Slide background

Slide background

nitdestacat

Nit i Dia Internacional dels Museus 2023 al Museu de Lleida

Arriba la Nit dels Museus (13 de maig) i el Dia Internacional dels Museus (DIM), el 18 de maig, i el Museu de Lleida ha organitzat algunes activitats per celebrar-los.

El DIM és l’esdeveniment més important que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Al voltant d’aquella data, els museus organitzen diverses activitats per a tots els públics i obren les seves portes gratuïtament. L’objectiu de la celebració és sensibilitzar als seus visitants i a la ciutadania de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”. I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental. 

ACTIVITATS

- Dissabte 13 de maig. NIT DELS MUSEUS

Portes obertes, de 20.00 a 24.00 hores

Representació teatral “Els titelles del Sr. Gort”, a càrrec de la Cia. La Màxima, de la Fundació Ilersis, a les 20.30 h i a les 21.30 h

titellesweb

- Dijous 18 de maig. DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Portes obertes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 18.00 h

Visita comentada a l’exposició “Guillem Viladot i els creadors de Ponent”, a càrrec de Pau Minguet, comissari de la mostra i de l’Any Viladot, a les 18.00 h

visitapauweb

Programa

Nit dels Museus a Lleida

Nit i Dia Internacional dels Museus de la XMTLiA