Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2018 - 2019

Slide background

Slide background

presospoliticsmuseu

Art i llibertat d’expressió

PROPOSTA EDUCATIVA PER A L’EXPOSICIÓ PRESOS POLÍTICS A L’ESPANYA CONTEMPORÀNIA DE SANTIAGO SIERRA

L’art s’ha caracteritzat al llarg de la història per les seves característiques transgressores, controvertides i tabús. Molts artistes han estat darrere de la lluita per la llibertat d’expressió, generant molts cops conflictes amb els estàndards de decència i bon gust de les diferents èpoques. Al llarg de la història, les obres d’art han estat alterades, silenciades i fins i tot, eliminades pel fet de qüestionar els interessos censors dels poders fàctics (la política de torn, l’economia, la societat o la religió). Així i tot, els creadors, mitjançant diferents tècniques i disciplines artístiques, sempre han intentat forçar els límits del que es considera “políticament correcte” a través del simbolisme i el contingut de les seves obres.
El Museu de Lleida considera que l’exposició de l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània de l’artista Santiago Sierra, és una oportunitat perfecta per reflexionar sobre la llibertat d’expressió i de creació en el moment actual. Per aquesta raó, planteja una proposta educativa que pretén interpel·lar l’obra d’art amb la finalitat de conèixer la difícil relació entre l’art i el poder en el transcurs de la història.

Dates: del 14 de març al 20 d’abril
Horari: de 10 a 14h de dimarts a divendres
Nivell educatiu: Batxillerat, Escoles d’adults, Universitat
Durada de l’activitat: 75 minuts
Preu: 30€ grup classe
Presentació al professorat: dimarts 13 de març a les 17:30h a la Sala d’exposicions del Museu de Lleida. Inscripcions al CRP del Segrià

Materials didàctics
Dinàmica de l’activitat
Justificació, competències i objectius didàctics

Enllaços d’interès
Entrevista a Santiago Sierra
Vídeo oficial de l’obra Presos Políticos en la España contemporánea