Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2018 - 2019

Slide background

Slide background

vilarsdestacat

El Museu de Lleida rep el premi Musa de la revista Auriga per l’exposició sobre la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca

La revista Auriga, única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, ha guardonat amb el premi Musa d’exposicions sobre el món antic la mostra La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber, organitzada pel Museu de Lleida, conjuntament amb la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida. L’exposició, comissariada pels professors de la UdL Emili Junyent i Joan B. López, repassava més de trenta anys dels treballs d’arqueologia, recerca i recuperació patrimonial que s’han dut a terme a la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca, des del seu descobriment (1974) i l’inici de les excavacions (1985) fins a l’actualitat. Per primera vegada, es van mostrar un centenar d’objectes arqueològics recuperats a les excavacions, entre els quals ceràmica, molins, objectes metàl·lics, de pasta de vidre, etc.

La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber es va poder visitar al Museu de Lleida entre el 19 de maig i el 31 de juliol de 2016; posteriorment, es va veure a l’ajuntament d’Arbeca, entre el 30 de setembre i l’11 de desembre de 2016; per últim, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) va acollir la mostra entre el 9 de febrer i el 30 d’abril d’aquest any 2017.

El premi Musa de la revista Auriga ha estat concedit ex aequo al Museu de Lleida i al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per l’exposició El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu, un projecte educatiu per a compartir, que es podrà veure fins al 7 de gener de 2018 al MNAT.