Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2019 - 2020

Slide background

Slide background

web.acopladapsd

El Museu de Lleida documentarà la pandèmia de la COVID19

Fa una crida a la societat per compartir els documents visuals, musicals, físics que expliquin aquest moment històric per preservar-lo per a les futures generacions

Un dels objectius és poder fer una exposició temporal que s’inauguraria a finals de 2020

El Museu de Lleida, com a museu d’història, creu que documentar el moment històric tan excepcional que estem vivint és absolutament necessari i convenient, per tal d’explicar-ho ara i també a les futures generacions. Aquesta crisi sanitària que ha provocat la Covid-19 s’ha de tractar com la pandèmia que ens ha tocat viure, la que podem i hem de preservar per a les generacions futures. És per aquesta raó que des del museu es busca i demana la col·laboració de la ciutadania i es fa una crida a que tothom que ho desitgi, faci arribar materials rellevants d’aquest confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, que ha trasbalsat les nostres vides i ha provocat un enorme canvi, que modificarà la nostra manera de ser, de relacionar-nos, de moure’ns i de treballar.

La crida està dirigida a persones i entitats de la ciutat de Lleida i de l’àrea d’influència que l’envolta, i que és el territori que s’explica en el discurs de l’exposició permanent del museu. Volem documentar tots els aspectes d’aquesta crisi: els esforços de tot el personal sanitari, la situació de víctimes i afectats, els efectes del confinament en la nostra societat, a nivell afectiu, econòmic, social, cultural, educatiu … a més de totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d’aquest confinament. Convidem a les ciutadanes i els ciutadans a compartir aquests documents amb nosaltres, per poder documentar aquest moment històric de la comunitat. Poden ser documents físics, vídeos, fotografies, textos, enregistraments sonors, creacions … en definitiva, els materials que ajudin a explicar aquesta experiència col·lectiva que estem vivint. Es podran enviar al correu electrònic del museu (museu@museudelleida.cat), on també es podrà sol·licitar més informació i es podran dur també directament al museu (C. Sant Crist, 1). Volem fer el relat d’aquests dos mesos de confinament, però també una memòria del que ha marcat les nostres vides, els nostres comportaments, les nostres pors, dolors, alegries ….

La proposta comptarà amb la col·laboració de la Paeria de Lleida, al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i de l’Arxiu Històric de Lleida, que ja participa de la campanya de recollida de material sobre la pandèmia impulsada pels Arxius de Catalunya. El nostre relat estarà vinculat al que s’està impulsant des de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (de la qual el Museu de Lleida forma part), amb la voluntat de construir un relat nacional.

Exposició temporal

Un dels resultats d’aquesta recollida i documentació de material serà una mostra temporal que, mitjançant un relat enllaçat a través d’una part dels documents, explicarà el confinament i què ha suposat per a la societat del nostre territori. L’exposició estarà comissariada per la periodista Anna Sàez Mateu, i comptarà amb un equip divers d’especialistes de diferents disciplines, que aportaran el seu punt de vista. L’objectiu és poder inaugurar a finals d’aquest any 2020.

Descarregar nota de premsa (pdf)

 

covidweb