Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2023 - 2024

Slide background

Slide background

destacat

Avui toca el Prado

Espai 0

Del 13 de setembre al 6 de novembre de 2022

Es tracta d’una exposició itinerant produïda pel Museo del Prado, patrocinada per la Fundació AXA i que compta amb la col·laboració de l’ONCE. És una iniciativa accessible a persones amb discapacitat visual, que mostra sis imatges en relleu de sis obres del Prado, a les quals, a Lleida, s’afegeix una altra obra dels fons del museu lleidatà.

Les obres del Museo del Prado abracen diferents gèneres i estils artístics, i pretenen reflectir la riquesa de les seves col·leccions. La selecció inclou dos retrats, El Caballero de la mano en el pecho, del Greco, i La Gioconda, del taller de Leonardo da Vinci; una natura morta, Bodegón con alcachofas, flores y recipientes de vidrio, de Van der Hamen; una pintura religiosa, Noli me tangere, de Correggio; una composició mitològica, La fragua de Vulcano, de Velázquez; i una escena de gènere, El quitasol, de Goya. Com a valor afegit, les tres primeres obres citades estan reproduïdes a mida real.

La mostra de Lleida inclou una reproducció d’un fragment de les Pintures murals de la Pia Almoina. Les pintures decoraven la paret del refectori de la Pia Almoina, situat a l’ala nord del claustre de la Seu Vella de Lleida. Actualment, les pintures estan dividides en diversos panells, alguns dels quals exposats de forma permanent al museu.

Nota de premsa

Fotos: Santi Iglesias

1

2

3

4

5