Slide background

Visita el museu!

Slide background

Programa educatiu del Museu de Lleida 2022 - 2023

Slide background

Slide background


Activitats paral·leles a “Imago Urbis. La Lleida del segle XVI”

El museu ha organitzat un seguit d’activitats al voltant de la mostra, a més d’oferir un itinerari educatiu adreçat a tots els cicles educatius, que estarà disponible des de l’1 de març al 12 de juny de 2022.

El llistat d’activitats inclou un cicle de conferències, que comença el 8 de març, amb la xerrada “Imago Urbis. La Lleida del segle XVI”, a càrrec d’Esther Balasch, i que es farà al Centre Assistencial de Sant Joan de Déu-Almacelles, adreçada als usuaris d’aquesta institució. L’activitat s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Museu de Lleida i Sant Joan de Déu, que promou la integració de col·lectius en risc d’exclusió. La següent conferència serà el 21 d’abril i anirà a càrrec de la historiadora de l’art i especialista en teixits i indumentària, Rosa M. Martín, que parlarà del tern anomenat del papa Calixt III. Per últim, l’arqueòloga i cap de la Unitat Tècnica de l’Arxiu Arqueològic de l’Ajuntament de Lleida, Ana Loriente, parlarà sobre les excavacions dels barris de la Magdalena i de Cappont el 19 de maig.

Conferència Rosa M. Martín

El dijous 7 d’abril se celebraran les 10es Nits Gastronòmiques, dedicades al Llibre de Coc i la cuina del XVI. Com sempre, es combinarà una visita a l’exposició i un sopar temàtic, en aquesta ocasió al Parador de Lleida. El sopar estarà dinamitzat pel gastrònom Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia.

Nits Gastronòmiques (menú)

El 24 de març, hi haurà la presentació del llibre “Mirar el Renaixement”, d’Antoni Gelonch, que anirà a càrrec de Joan Yeguas, conservador de l’àrea de Renaixement i Barroc del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

A més a més, hi haurà un programa de visites guiades a l’exposició, que aniran a càrrec d’una de les comissàries de l’exposició, Esther Balasch. Les visites seran els diumenges 6 i 20 de març, 3 i 17 d’abril, 15 i 29 de maig, i 12 de juny, a les 12.00 hores.

El diumenge 5 de juny, a les 11.00 hores, es farà una visita guiada per la ciutat, a càrrec d’Esther Balasch i Ana Loriente.

Per últim, i en col·laboració amb Turisme de Lleida, els dissabtes 26 de març, 30 d’abril i 28 de maig, a les 17.30 hores, es faran visites al Castell de Gardeny, a càrrec d’Olga Paz, guia oficial de Turisme.

Descarregar pdf amb les activitats

activitatsImagoUrbis